BU!

©Dufwenberg Illustration&Design

Lite ”rysligt” i dessa tider passar bra eller hur!

Jag har köpt en ny scanner som jag är ARG på. Den scannar A3 genom att man scannar in bilden som två A4 och så klipps dessa halvor ihop. Kolla på bilden så ser ni skarven!! Mycket irriterande! Ibland funkar det och ibland inte….som ett lotteri. Oarghh!

Har jobbat med ett uppdrag och idag blev jag KLAR. Tjoho. Dryga 50 bilder blev det. Lite hemligt ett tag till men snart ”smäller det”.

På tal om rysligt borde jag sätta mig ned någon dag och börja om från början med ett barnboksmanus jag skrev/illustrerade för 2 år sedan. Texten behöver en ordentlig genomgång!! Här är en bild från det manuset som passar in under BU!


©Dufwenberg Illustration&Design

Kram Pernilla

This entry was posted in Aktuellt. Bookmark the permalink.

6 Responses to BU!

 1. OliverUv says:

  Hej igen! Älskar lystern i vattenfärgerna! Lyfter du mest bort färg efter att du gjort fältet eller har du så bra kontroll från början? Använder du något täck-material för de tunna (nästan) helvita linjerna? (i klänningen / barken / hästsvansen)

  Vore jättekul om du ville visa hur du gör en bild, med bild på sketchen och fler bilder under målningens gång!

  Kul att du har ett sånt stort uppdrag färdigt, ska bli kul att se vad det är!

  MVH // Oliver

  • Pernilla says:

   Hej Oliver!
   Vad glad jag blir. Tack! När jag målar så använder jag vått i vått-tekniken. Jag börjar ex med håret och ”målar” det med vatten först (inte så jätteblött sedan ”duttar” jag in färgen. Jag börjar ofta färga in på det sättet på de mörkaste ställena (där skuggan falller) och arbetar mig vidare mot de ljusare. jag tycker om att använda mig av hur vattnet flyter ut.
   I den här bilden överdrev jag nästan reflekterande färger när jag målade. Blått i håret från tänkt himmel. Grönt från gräset osv. Då får man lite mer levande färger….känns bara konstigt att använda ex grönt/blått i håret eller grönt i en orange klänning :).
   Jag målar ett fält i taget (stora/små) och börjar alltid med att måla in det fältet med vatten först. Det gör att färgen håller sig där den ska och kan ex rinna ut inom det fältet. På det sättet får jag vita linjer (inget täckmaterial). Det är viktigt att inte låta det bli för blött, för då håller sig inte färgen där man vill :). Låt ”grann-fältet” torka innan du ger dig på nästa osv :). Nu använder jag akvarellpappret Arches coldpressed. Det är bra när man gillar att använda vått i vått (måste tåla allt vatten o inte buckla sig).

   Jag ska försöka visa stegen hur jag gör en bild. Känner mig inte så duktig bara 🙂

   Än en gång Tack! Lycka till med målandet 🙂 🙂
   Pernilla

 2. Oliver Uvman says:

  Tack för ditt utförliga svar! Kul att veta hur du går tillväga. Vi använder ganska liknande metoder, men jag ska testa att måla mer som du och se om det är roligt! 😀

  Tack igen för att du tar dig tid att blogga.

  • Pernilla says:

   Tack själv! Det är så roligt att få diskutera kring konst 🙂 Jag försökte klicka på länken till din hemsida, men kom bara till sidan där inloggning skall ske. Kan du göra ett nytt försök att länka…… Det skulle vara så roligt att kolla på vad Du har gjort :).
   Mvh Pernilla

   • OliverUv says:

    Ahh! Hade av misstag gett adressen till sidan där man skapar inläggen. 🙂 Den här adressen borde fungera: http://paintremble.tumblr.com/

    • Pernilla says:

     Hej Oliver!

     Du är jätteduktig! Spännande modern konst med mycket känsla. Jag tycker mycket om ”view från Holmbosgate” med den fartfyllda himlen och de väl valda färgerna.Roligt att se hur akvarell kan användas till mer modern konst som du gör (mer vanligt med akryl o olja…). Hittade inget sätt att göra inlägg på din sida.Finns det någon plats för kommentarer? Skriver här istället denna gång.
     MVH Pernilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *